fredag 19. august 2011

bake bake søte

Ikke bare kaker det bakes her om dagen. Siden jeg/vi skal lage mesteparten til dåpen selv, har jeg satt i gang produksjon av både det ene og det andre.
I går var det Foccacia på menyen. Kjempeenkelt å lage, og det går raskt.
Denne oppskriften fant jeg på nett for flere år siden. Lån den gjernee; kan anbefales på det sterkeste!!!

Sett ovnen på 250 grader
50 gr gjær
6 dl lunkent vann
1 ts salt
3 ss olivenolje
1 kg hvetemel
maldonsalt
krydder

Løs opp gjæren i litt lunkent vann. Bland deretter i alle ingrediensene.
Legg plast over bollen og la deigen heve i 30 minutter.
Del deigen i fire like deler og legg de på bakepapir (kun to pr brett, de hever ganske mye)
Bruk gjerne ekstra mel ved deling av deigen.
La de heve i 20 minutter.
Pensle deretter med en god olivenolje og strø over maldonsalt, provencekrydder, rosamarin, oliven...
For litt variasjon kan du også pynte med soltørkede tomater, hvitløk eller annet krydder.

settes midt i ovnen i 10-15 minutter. Pass godt på, da de fort blir brent!

Lykke til og håper det smaker.





3 kommentarer: