tirsdag 23. august 2011

Albondigas (spanske kjøttboller)

Var vel ikke så mye av hverken kaker eller cupcakes dette heller. Men moro å lage, og smaker veldig godt.
Vi skal servere tapas i dåpen - og en selvskreven rett er spanske kjøttboller, eller Albondigas som det heter.

Det skal serveres en hjemmelaget salsa, men den skal jeg ikke lage før lørdagen.

Oppskrift Albondigas.
700 g karbonadedeig (eller kjøttdeig, men er mer fett og vann i kjøttdeigen)
1/2 dl H-melk
1 stor rødløk, finkuttet
3 hvitløksbåter, knust i hvitløkspresse eller finkuttet
2 egg
2 stk fersk rød chili med frø, finkuttet (om du ikke vil ha den sterk, ta ut frøene)
3 skiver med loff
1 ts olivenolje
Litt limesaft
salt, pepper og frisk basilikum

Om du vil ha den så mild som mulig, ¨kan du velge paprika istedet for chilli.


 Bruk en kjøkkenmaskin og bland sammen kjøtt, løk, hvitløk, melk, egg, chili, loff og olivenolje. Bland sammen til det blir en fin kjøttkake deig. Avslutt med å krydre med salt, pepper basilikum og lime etter smak og behag.





Rull deigen i håndflaten med en skje, i passenede størrelse.

Stek på middels varme i stekeplate med olivenolje eller solsikkeolje





5 kommentarer:

  1. Nom nom! Det så digg ut..
    Skal følge med her vettu!
    Lykke til med dåpsforberedelser :)

    SvarSlett
  2. De var faktisk utrolig gode - så må nok lage en runde til før søndagen. Ble litt mange "skal bare prøvesmake eeeen...og en til...."

    SvarSlett
  3. Gleder meg til søndag, de ser skikkelig gode ut....

    SvarSlett
  4. Så godt ut :)
    Ha en super dag på søndagen.

    SvarSlett
  5. De VAR skikkelig gode. Skal definitivt teste ut disse selv ved en passende anledning...

    SvarSlett