søndag 23. oktober 2011

Firkløverkake

Nå er det lenge siden sist. Har hatt litt å gjøre med kjøp/salg av hus og en snart 6 mnd gammel gutt som ikke alltid er så enig i mine planer for dagen.
Noe baking/matlaging har jeg hatt tid til likevel, så her kommer noen av det jeg har gjort de siste ukene.
Første er firkløverkake, etter å ha lest/spist meg gjennom diverse oppskifter - falt jeg for denne. Enkel å lage og suuuuper god!!!


Til en rund kake (ca 24 - 26 cm) trenger du:
200 g kokesjokolade
200 g smør
4 egg
2 dl sukker
1,5 dl hvetemel

Glasur:
200 g firkløversjokolade
25 g smør (jeg bruker bittelitt mer usaltet smør) 



Slik gjør du:
1) Smelt smøret, rør inn sjokolade og avkjøl litt.

2) Skill eggene, og visp eggehvitene stive.
Eggeplommene og sukker vispes til eggedosis,
og deretter rører du inn sjokoladen,
vender inn melet, og tilslutt de stivpisketeeggehvitene forsiktig.

3) Ha røra i en rund kakeform (24-26 cm) med bakepapir + smurt, og stek på
175 grader i 30-35 min. Avkjøl kaken helt i formen.

Og slik ble resultatet: 


Utrolig god og mektig konfektkake. Passer perfekt til det meste egentlig:) 

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar